Сипаттамасы (Описание)
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындары, оның ішінде сүт өңдеу, ет өңдеу, құс өңдеу, балық өңдеу және Сыра алкогольсіз және т.б., сондай-ақ қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары, әкімшілік, жалпы білім беру және ғылыми мекемелер, сауда және іскерлік орталықтар, өндірістік кәсіпорындар, медициналық мекемелер, коммуналдық шаруашылық кәсіпорындары және күнделікті өмірде қолдану, сондай-ақ әртүрлі профильдегі басқа да кәсіпорындар.
Адам ағзасына әсер ету дәрежесі бойынша құрал ГОСТ 12.1.007-75 сәйкес қауіптіліктің 3-ші класына жатады (орташа қауіпті заттар). Жұмыс кезінде жеке қорғаныс құралдарын (көзілдірік, қолғап) қолданыңыз. Теріге немесе шырышты қабыққа тиген кезде дереу көп мөлшерде ағынды сумен шайыңыз. Қажет болса, дәрігерге қаралыңыз.
Сақтау шарттары: өндірушіден түпнұсқа қаптамада +5-тен +25-ке дейінгі температурада сақтаңыз. Тасымалдау кезінде мұздатуға жол беріледі. Мұздату жағдайында өнімді бөлме температурасына дейін жеткізіп, жақсылап араластырыңыз. Жарамдылық мерзімі-сақтау ережелері сақталған жағдайда дайындалған күннен бастап бір жыл.
Физикалық-химиялық қасиеттері:
Ашық қоңыр түсті мөлдір сұйықтық. рН мәні (1%) - 12,5-тен кем емес; 20с кезінде тығыздығы 1,3 г/см3-тен кем емес; NaOH – қа қайта есептеудегі жалпы сілтілік көрсеткіші-24-тен кем емес %;
Құрамы (Состав)
Су, натрий гидроксиді (15% және одан көп, бірақ 30%-дан аз), иондық емес беттік-белсенді заттар (5% - дан аз), кешенді түзгіштер (5% - дан аз), мақсатты қоспалар (5% - дан аз).
Қолданылуы (Пок к прим-ю)
Технологиялық жабдықтардың, резервуарлардың, құбырлардың және әртүрлі ыдыстардың ішкі беттерін аралас май, ақуыз, пигментті ластанудан, негізінен механикаландырылған (айналым) әдісімен жууға арналған сұйық жуғыш зат. Сондай-ақ, жабдықтарды, контейнерлерді, өндірістік және қызметтік бөлмелердің беттерін санитарлық өңдеу үшін пайдалану ұсынылады. Температураның кең диапазонында тиімді.
Қолдану тәсілі және дозалары (Доз-ка и сп прим-я)
Қол әдісі: концентрациясы 1-3%, температурасы 40-60С, Экспозиция – 3-10 мин.
Механикаландырылған әдіс: концентрациясы 0,5-5%, температурасы 40-90С, экспозициясы 5-60 мин.
Шектеулер (Ограничения)
Сақтық шаралары: адам ағзасына әсер ету дәрежесі бойынша құрал ГОСТ 12.1.007-75 сәйкес қауіптіліктің 3-ші класына жатады (орташа қауіпті заттар). Жұмыс кезінде жеке қорғаныс құралдарын (көзілдірік, қолғап) қолданыңыз. Теріге немесе шырышты қабыққа тиген кезде дереу көп мөлшерде ағынды сумен шайыңыз. Қажет болса, дәрігерге қаралыңыз. Өнімді қышқылдармен араластыруға жол бермеңіз.
Материалдармен үйлесімділік: ұсынылған концентрацияны ескере отырып, өнім сілтілікке төзімді материалдармен үйлесімді.